Saturday, October 13, 2007

Hors d'Oeuvres de Courgettes - Zucchini Appetizer

I don't have a lot of time for posting these days, but I don't want to neglect the blog entirely, so I'm just going to post a little recipe here for an appetizer that is super quick and easy to make, but with the caveat that it is only for those who really like zucchini as the flavors are subtle. It's also very light on the waistline.


The Recipe (ok I'm exaggerating, it's not really a recipe)
3 medium Zucchini
1 yogurt
1 garlic clove
paprika
salt/pepper

You can either partly or completely peel the zucchini. Slice lengthwise and salt, leave for a half hour to disgorge water which you then drain, and lay on a baking tray or in a steamer (depending on whether you want to broil them or steam them). Broil for a half hour or less depending on your oven, or steam them for about 10mn, until the edges are crisp and golden or they are steamed. Make a mound on a serving dish.
Crush the garlic. Mix with the yogurt, add salt, a dash of pepper and paprika to taste (I like a lot of paprika personally). Pour over the zucchini. Serve with pita bread or some other kind of flat bread.


In Français!


Je n'ai pas beaucoup de temps pour écrire des billets ces jours-ci, mais comme je ne veux pas complètement délaisser ce blog, je vous propose une petite recette de hors d'oeuvre hyper simple et rapide, mais avec le caveat que ce n'est que pour les personnes qui apprécient vraiment les courgettes, car les saveur sont très subtiles. C'est aussi très léger.


La Recette (d'accord j'exaggère, ce n'est pas vraiment une recette)
3 courgettes moyenne
1 yaourt
1 gousse d'ail
paprika (ou piment d'espelette)
sel/poivre

Vous pouvez partiellement ou entièrement pelez les courgettes. Coupez en fines tranches et salez, puis laissez dégorger. Posez sur une plaque à four pour les griller, ou faîtes cuire à la vapeur. Griller à 270° ou sur la fonction grill de vôtre four pendant une demi-heure ou moins jusqu'à ce les bords soient dorés et craquants, ou cuisez à la vapeur pendant une dizaine de minutes. Faîtes un petit tas sur une assiette.
Ecrasez l'ail. Mélangez avec le yaourt, salez, poivrez légèrement et ajouter le paprika ou le piment d'espelette au goût (moi j'aime pas mal de l'un ou de l'autre). Versez sur les courgettes. Servez avec du pain pita ou du pain lavash.

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9 comments:

maninas: food matters said...

Lovely! I like this!

Patricia Scarpin said...

What a delicious way to prepare zucchini, Hilda!

Wanna B Thin 2 said...

Zucchini and garlic - Yum!

Heather said...

Zucchini appetizer, mmmmm....

Jeanne said...

Could not be easier - how marvellous!

denie heppner said...

ewwww. haiti.

Ted said...

Leaving a comment for Haiti.

Anonymous said...

comment comment. thanks for the good work.

Anonymous said...

RTMFH

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